Anne-Birthe Hove (ABHM431)
Titel:
Uden titel
Del af serie:
Min krop er min
Kategori:
Blæk
Datering:
2003
Teknik:

Blæk

Mål:
13,5 x 20,8
Ejer:
Thomas Stensgaard
Placering:
Hos ejer
Beskrivelse:

Nøgen skikkelse, der går på sten. Bagved en slags “skygge” i sten.

Bemærkninger:

Illustrationer til Min krop er min (se litteratur).

I kataloget over Inerisaavik og Pilersuiffiks udgivelser 2003, skriver Anne Cathrine Lefevre, konsulent for Paarisa, om undervisningsmaterialet til Min krop er min:

“Som led i forebyggelse af seksuelt misbrug af børn har Paarisa indgået et samarbejde med Katuaq og Silamiut teateret om et kombineret undervisningsmateriale og teaterstykke med den fælles titel ”Min krop er min”. Materialet retter sig mod mellemtrinnet og består af en lærevejledning, en tekstsamling, et elevhæfte, en video og en teaterforestilling. Idéen i alle materialerne er at give børn viden om retten til egen krop. Der arbejdes bl.a. med begreber som gode og dårlige hemmeligheder og ja-følelser og nej-følelser. Filosofien er, at give børn viden om, at de ikke behøver at finde sig i at andre gør ting ved deres krop, de ikke bryder sig om. Det er håbet, at man ved at støtte børn i at sige fra i det små kan være med til at støtte dem i at sige fra og/eller søge hjælp, når det virkelig gælder. Det er vigtigt at fastholde, at det ALTID er de voksnes ansvar, når det finder seksuelt misbrug sted. Samtidig kan det være nødvendigt at give børn nogle redskaber til at klare de situationer, hvor voksne ikke forvalter deres ansvar ordentligt.
Materialet er oversat og grønlandiseret efter udenlandsk oplæg, og der er for en del lavet nye illustrationer af kunstneren Anne Birthe Hove I tekstsamlingen indgår både nyoversættelser af danske tekster, uddrag af grønlandske skønlitterære tekster og myter, samt en enkelt ny novelle forfattet til formålet af Regine Grønvold.”

Litteratur:

Uanagaana timiga (”Min krop er min”), udgive og distribueret for Paarisa af Inerisaavik og Pilersuiffik, 2003